Smarte tips for å komme i gang med treningen

Smarte tips for å komme i gang med treningen

Smarte tips for å komme i gang med treningen

Det er fort gjort å falle ut av gode rutiner om man har hatt en pause, og kanskje ikke like enkelt å innføre dem igjen etterpå. Er man helt ny på treningssenter, kan det være mye nytt å ta tak i. Her kommer noen tips til hvordan man kan komme i gang med treningen.

Start i det små og øk gradvis

Ikke forvent all verden med en gang, verken med tanke på prestasjon eller resultater. For å unngå å falle tilbake til dårlige rutiner, gjelder det å starte med noe som det er mulig å opprettholde. Vi er ikke ute etter en quick fix, men et langvarig og sunt forhold til trening.

Sett deg mål

Gjerne i de små. Det kan være et mål i seg selv å komme seg på trening. Deretter blir det mer interessant når du begynner å utfordre deg selv med antall reps og motstand. Å nå målene man har satt seg er så motiverende og gir enormt mye energi! Du kan sette deg både delmål og hovedmål, men husk å vær realistisk og ikke sett dem for høyt.
Gruppetime med spinning

Planlegg treningsuka

Ved å planlegge godt, slipper du å ta avgjørelsen om du skal dra på trening eller ikke, på et tidspunkt hvor du kanskje føler deg sliten og lei. Da er det ofte enkelt å velge å sove en time ekstra eller kjøre rett hjem fra jobb, istedenfor å kjøre til treningssenteret. Du kan planlegge enten ved å avtale med en venn, kollega, familiemedlem, trene med en personlig trener, eller booke deg på en gruppetime. Det hjelper å ha noe å møte opp til.

Book plass på gruppetime

Ikke fokuser for mye på motivasjon

Ikke bli skremt om du føler deg umotivert en dag. Ingen føler seg motivert hele tiden. Får du til å integrere treningen i hverdagen, blir det ikke et alternativ å droppe basert på motivasjonen du har, men du gjennomfører den fordi det er en rutine. Du kan velge å se på trening som du ser på tannpuss og annet stell. Du gjør det for å vedlikeholde helsa og føle deg frisk og sunn.

Finn en treningsform du liker

Det er ikke meningen at du skal bruke masse tid på noe du ikke liker, det som er meningen er å finne den treningen som passer for deg. Vi er overbevist om at det finnes noe for alle, enten det er yoga, styrke, svømming, dansing, sykling, squash eller andre former for trening.

Prøv noe nytt

Og har du ikke funnet din form for trening enda, så er det en gylden mulighet til å prøve noe nytt! Gå ut av komfortsonen, dra med deg en bekjent på noe dere ikke har gjort før. Kanskje ender du opp med å prøve noe du faktisk liker. Den eneste måten å finne ut av det på, er ved å ta sjansen.

Tren sammen med en venn

Det er morsommere å trene når man kan være sosial samtidig og man er to som kan motivere hverandre når det trengs. Treningsglede smitter, og det er enklere å komme seg på trening når en har en avtale med andre, og også å teste ut nye aktiviteter på 3T.
Bildetekst

Book en time med en veileder

Det kan være svært nyttig å booke en time med en veilder, der man får innsyn i alt 3T tilbyr. Veilederen kan hjelpe deg med å finne ut hvilke aktiviteter og timer som kan passe til deg. I tillegg kan man få styrkeprogram og opplæring i hvordan man stiller inn de ulike apparatene og bruker ulikt utstyr.

Få hjelp av en personlig trener

En PT vil hjelpe deg med alt fra å komme i gang med din trening til å legge opp spesifikke treningsprogram for spesifikke mål, for eksempel vektregulering eller løpe en maraton. Først og fremst er din PT med deg i hele treningsøkten og passer på at hver øvelse og bevegelse gjennomføres optimalt i tillegg til å motivere deg til innsats gjennom hele treningen. Så med PT vil du lettere nå dine mål, uansett treningsnivå og treningsmål. Les mer om personlig trener på 3T her.


Meld deg på et av våre Kom i gang kurs

Med kom i gang kursene er gratis for 3T-medlemmer og du får en myk introdusjon til aktiviteten og hvordan den gjennomføres, slik at du blir tryggere når du skal delta på de ordinære gruppetimene senere.