Diagnostisk ultralyd

Diagnostisk ultralyd

Diagnostisk ultralyd

Har du plager eller smerter i en bestemt kroppsdel, vil en undersøkelse med diagnostisk ultralyd kunnne gi et svar på hva smerten skyldes. Ultralyd kan påvise en rekke skader i muskel-og skjelettsystemet og egner seg godt til å se skader og endringer rundt ledd, leddbånd, sener, muskler og slimposer. En ultralyd undersøkelse er rask, smertefri undersøkelse som i samsvar med klinisk undersøkelse gir mulighet til å sette en mer presis diagnose.

Kort ventetid for undersøkelse!

Kort ventetid for undersøkelse!

Ultralydbilder dannes ved at en håndholdt probe sender ut lydbølger. Når disse lydbølgene treffer muskler, sener, bein, vann og andre vevstyper så lages det et «ekko» som fanges opp av proben og danner ultralydbilde på skjermen. Effekten av behandlingen og skadeforløpet kan evalueres og justeres forløpende.

Hvorfor ultralyd: Ultralyd er i dag den eneste radiologiske undersøkelsen som kan vurdere muskler, sener, ledd og bløtvev under bevegelse. Metoden har ingen kontraindikasjoner, og er egnet for blant annet pasienter som ikke kan gjennomføre MR-undersøkelser av grunner som klaustrofobi, metall-implantater, pacemaker, med mer.

Priser diagnostisk ultralyd


  • Undersøkelse/behandling 1200 kr

Patologi i benstrukturer og inne i ledd kan ikke visualiseres på ultralyd, om en struktur ikke kan fremstilles optimalt eller om man har mistanke om en annen underliggende årsak til en plage henvises du videre til røntgen, CT eller MR.